Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се

...
Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се
Коментари Харесай

Адвокатите Кристиан Гьошев и Владислав Янев поискаха оставката на Симеонов и заявиха: Редовите адвокати са подложени на репресии и невъзможност да реализират ефективна защита!

Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура ", което се излъчва всяка събота от 10:30ч. онлайн по телевизия "Евроком ", посетители бяха юристът, който осъди страната в Страсбург - Кристиан Гьошев и неговия сътрудник юрист Владислав Янев, които приканиха незабавна оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Кристиан Гьошев съобщи, че оставането на Валери Симеонов на поста му е неприемливо и засегнатост към целия български народ и хората сложени в неравностойно състояние. Тези негови думи бяха предизвикани от скандалното изявление на Симеонов, който назова марките на деца с увреждания "кресливи дами ", а децата "уж заболели ".

"Много е значимо да бъде решен навреме този проблем, тъй като това е една дълга мъка на тези хора. Майките на тези деца не могат да покрият минимума на житейските условия на живот. ", добави сътрудника му Янев.

Янев продължи с тезата си, че е неприемливо този проблем да продължава да съществува в България.

"От години Висшия адвокатски съвет и неговите органи вършат по този начин, че адвокатурата да се затваря от ден дневно. ", разяснява Гьошев, запитан кои са свободните юристи и какви са проблемите пред тях.

Той се върна към първите промени 2004 -а година със завеждането на така наречен изпит за юристи, който го няма в нито една сходна организация, като даде за образец: медицина, стоматология, инженерство, архитектура. Тези промени се характеризират в това съсловната организация наново да изпитва приключилия и придобил подготовка човек и да му позволи да практикува.

Той изрази мнение, че този изпит е надълбоко непрогледен и се вършат злоупотреби с това "на мрачно " кой и по какъв начин става юрист.

Като втори значителен проблем, който раздрусва адвокатурата от години и се вършат злоупотреби, Гьошев уточни обстоятелството, че актовете на вътрешните дисциплинарни съдилища не могат да се апелират от редовите юристи.

Запитан кой има изгода от това, което посочи Кристиан Гьошев, Владислав Янев отговори, че правосъдната система подтиква развиването на демокрацията и просперитета на една страна.

"Чрез отбраната на правата на всеки български жител се стига до общо равнище на правда и либералност на обещано общество. Едно от явните проявления на това, че България е свободна демократична и правова страна единствено официално е невъзможността на един юрист да осъществя ефикасна отбрана, подложен на евентуални рискове от репресии ", заключи той.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР