Днес в почти цялата страна ще бъде горещо с максимални

...
Днес в почти цялата страна ще бъде горещо с максимални
Коментари Харесай

Очаква ни временно захлаждане през почивните дни, валежи и гръмотевици ще има в неделя

Днес в съвсем цялата страна ще бъде горещо с оптимални температури сред 31° и 34°, в София към 29°, по Черноморието - от 28 до 31°. Превалявания ще има в следобедните часове основно в планинските региони от западната половина от страната. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

През нощта ще е най-вече ясно и съвсем безшумно, а на следващия ден още веднъж ще доминира слънчево време, в композиция със слаб, в източната половина от страната - сдържан североизточен вятър.

Следобед единствено на обособени места в Източна България за малко ще превали. Затоплянето ще продължи и оптималните температури ще бъдат сред 30° и 35°, в София - към 30°.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, с повече облаци в следобедните часове, когато на обособени места по северното крайбрежие ще превали временен дъжд.

Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са от 28 до 31°, температурата на морската вода е 24-26°, а вълнението на морето ще бъде едва.

Много положителни условия за туризъм в планините и на следващия ден. Ще се задържи слънчево, с незначителна купеста облачност през втората половина на деня.

Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 21° на Алеко до 29° - в Банско.

И към времето в Европа. В по-голямата част от континента, в това число и на Балканите, и на следващия ден ще бъде слънчево, а в доста региони и горещо. Ще продължи захлаждането на Британските острови. Ветровито и дъждовно ще бъде за следващ ден на Скандинавския полуостров.

У нас, през идващите дни ще се задържи най-вече слънчево, с местни следобедни валежи с по-голяма възможност в източните и планинските региони. Повече превалявания се чакат в неделя, когато ще има и гръмотевична активност. Ще бъде и прохладно, а температурите едва и краткотрайно ще се намалят.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР