Днес в Пловдив времето ще остане облачно с превалявания от

...
Днес в Пловдив времето ще остане облачно с превалявания от
Коментари Харесай

Дъжд и сняг в Пловдив днес, максималните темпераури до 5 градуса

Днес в Пловдив времето ще остане облачно с валежи от дъжд и сняг. Минималните температури ще бъдат към минус 1 и 0 градуса, а оптималните 4-5 градуса. До обяд ще вали сняг, а в късния следобяд дъжд, които в следствие ще премине в сняг. Възможно е формиране на снежна завивка сред 3 и 7 см.

През идващото денонощие времето над страната ще се задържи най-вече облачно. На доста места ще превалява слаб сняг, само че в Рило-Родопската област снеговалежите ще са посъществени като количество и там снежната завивка ще се усили с още до 20 cм. Ще духа слаб до сдържан север-северозападен, в източната половина от страната - североизточен вятър и захлаждането ще продължи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 0° и 5°; в София минимална температура към минус 4°, оптималната - към 0°. Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от междинното за март.

Над планините ще бъде облачно. На доста места ще има превалявания от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан север-североизточен, по билата - северозападен вятър и по планинските проходи ще има виелици. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 4°, на 2000 метра - към минус 9°.

Над Черноморието ще бъде облачно и на обособени места, основно по южното крайбрежие, ще има валежи, най-вече от дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР