Днес в Париж ще се състои церемонията по встъпване в

...
Днес в Париж ще се състои церемонията по встъпване в
Коментари Харесай

Макрон встъпва официално във втория си президентски мандат, ще проехтят 21 залпа

Днес в Париж ще се състои церемонията по встъпване в служба за втори президентски мандат на Еманюел Макрон. Той бе избран отново на 24 април на втория тур на президентските избори с 58,55 % против противничката си от " Национален общ брой " Марин Льо Пен, която получи 41,45 %, предадоха международните организации.

Церемонията следва непоколебим протокол. Тя ще стартира в 11 ч. парижко време и ще продължи към половин час. На нея са поканени 450 посетители, включително и предшествениците на Макрон - Франсоа Оланд и Никола Саркози.

Церемонията ще стартира с оповестяването на резултатите от изборите от ръководителя на Конституционния съвет Лоран Фабиюс. После великият канцлер на Ордена на почетния легион, военачалник Беноа Пюга ще разгласи за повторно Макрон за " популярен магистър на Ордена па почетния легион ". След това Макрон ще произнесе тирада пред гостите.

Финалният стадий от церемонията ще е отдаване на военни почести на висшия главнокомандващ, а в градината на президентството ще отекне " Марсилезата " и ще проехтят 21 залпа артилерийски салют.

По традиция в деня на встъпването в служба Макрон ще беседва с предшествениците си.

Едно от първите решения на Макрон ще бъде назначение на нов министър председател. А първата му задгранична аудиенция ще бъде в Берлин за среща в понеделник с канцлера Олаф Шолц.

Източиник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР