Днес в окръжния съд в Токио започна . Двамата –баща

...
Днес в окръжния съд в Токио започна . Двамата –баща
Коментари Харесай

Двама американци признаха, че са помогнали за бягството на Карлос Гон от Япония

Днес в окръжния съд в Токио стартира. Двамата –баща и наследник, са упрекнати, че са помогнали на някогашния началник на автомобилната корпорация Рено – Нисан – Мицубиши да избяга от Япония, заяви организация Киодо.
Според информацията, двама мъже са се признали за отговорни още при започване на процеса. През март прокуратурата в Токио повдигна против двамата мъже обвиняване, че са помогнали на нарушителя да избяга от правораздаването.
На 2 май двамата Тейлър бяха екстрадирани от Съединени американски щати и докарани в Япония по искане на локалната прокуратура, напомня БГНЕС.
Японската прокуратура упорства и за екстрадицията на американския жител Джордж Зайек, който също е обвинен, че е взел участие в организирането на бягството на Карлос Гон.
Бившият член на американските специфични елементи Майкъл Тейлър и синът му Питър са упрекнати, че са организирали интервенцията през 2019 година с незаконното извеждане на Гон от Япония, прикрит в сандък за аудио съоръжение, претрупан в частен аероплан. Самолетът е изхвърчал на 29 декември за Турция, откъдето предприемачът се е трансферирал на различен частен аероплан, който го откарал до Ливан.
 Разбра се кой е провел бягството на Гон Разбра се кой е провел бягството на Гон
В Токио бяха издадени заповеди за арест на някогашния офицер от спецчастите на армията на Съединени американски щати Майкъл Тейлър и неговия асистент Джордж Зайек...
През февруари 2020 година „ Нисан “ заведе дело против някогашния си изпълнителен шеф Карлос Гон за 90 милиона $, " с цел да възвърне забележителна част от нанесените на компанията финансови вреди ", напомня БГНЕС.
Сумата е употребена от Гон за заплащане на персонални сметки и потребление на фирмени запаси като частни самолети и „ правни и регулаторни разноски ", направени в Япония, Съединени американски щати, Холандия и други юрисдикции.
Японските управляващи го упрекнаха, че не е отчитал заплатата си в „ Нисан “ за интервала от 2010 до 2018 година, като сумата надвишава 80 млн. $. Компанията, от своя страна, твърди, че Гон е злоупотребил със средства за обилни пътувания в чужбина, вариращи от празненство във Версайския замък до карнавали в Рио де Жанейро
Карлос Гон, който има френско, бразилско и ливанско поданство, бе задържан от прокуратурата на Токио на 19 ноември 2018 година През април 2019 година е освободен от пандиза под гаранция и подложен под домакински арест. В края на декември той незаконно отлетя от Япония на частен аероплан и избяга в Ливан през Турция. На конференция на 8 януари в Бейрут Гон упрекна японски чиновници и ръководители на „ Нисан “ в скрит план против него и разкритикува остро японската прокуратура и правосъдната система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР