Днес в Национална футболна база Бояна“ се проведе работна среща

...
Днес в Национална футболна база Бояна“ се проведе работна среща
Коментари Харесай

Работна среща на БФС с представители от ДЮФ на водещите клубове, школи и академии

Днес в Национална футболна база „ Бояна “ се организира работна среща сред представители н а Българския футболен съюз и управленията на детско-юношеските школи на редица от водещите клубове, както и на някои от най-развитите футболни школи и академии у нас. Основни тематики на събитието бяха резултатите и изводите от стартиралата през септември т.г. Национална стратегия за образование на гении за футболисти до 14 година, както и въвеждането на новата онлайн академия, създадена от БФС, в помощ на всички клубове и детско-юношески школи в страната. Дискутирани бяха и редица въпроси, свързани с ежедневната работа и настоящите проблеми в детско-юношеския футбол.

Срещата бе водена от техническия шеф на БФС Георги Иванов, който подчертава върху фундаменталното значение на поредната и устойчива работа с гениите в проектонационална възраст (12-14 години) – както в клубовете и академиите, по този начин и в националните тимове. От своя страна основният методист на юношеските национални тимове Лъчезар Димов заключи резултатите и трендовете в първия полусезон на програмата за проектонационални тимове (U14) в петте зони (София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново) и презентира главните правила на работата с новата онлайн академия на БФС. Напълно безвъзмезден достъп до нея ще имат всички заинтригувани футболни клубове, школи и академии у нас, които могат да се възползват от голям размер база данни, методики и подготвителни извършения в необятен диапазон (U6-U15) по холандски модел. 

В околните дни ще бъде проведен и огромен онлайн семинар, в който ще бъдат разяснени в елементи всички организационни и механически въпроси, свързани с действието на онлайн академията и преимуществата, които тя може да обезпечи във всекидневната подготвителна активност на всеки клуб или школа.

По време на днешната сказка управлението на БФС пое корав ангажимент за подпомагане към безусловно всеки клуб или школа при правене на методика за цялостния подготвителен развой в детския футбол (до 15-годишна възраст) според от опциите, инфраструктурата и равнището на съответната школа.

В началото на идната година работни срещи за повишение на качеството на работа в детско-юношеския футбол ще бъдат извършени и във всички зонални центрове на БФС.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР