Днес в Лисабон стартира вторият полуфинал на телевизионния песенен конкурс

...
Днес в Лисабон стартира вторият полуфинал на телевизионния песенен конкурс
Коментари Харесай

В Лисабон стартира вторият полуфинал на "Евровизия-2018"

Днес в Лисабон започва вторият полуфинал на телевизионния песенен конкурс "Евровизия 2018 ", като на него ще се състезават участници от 18 страни, предава Франс прес.

За попадане във финалната фаза на конкуренцията, планувана за 12 май, ще мерят сили представителите на Норвегия, Румъния, Русия, Сърбия, Сан Марино, Дания, Молдова, Холандия, Австралия, Грузия, Полша, Малта, Унгария, Латвия, Швеция, Черна гора, Словения и Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вторият полуфинал ще започва с осъществяването на Александър Рибак. Норвежкият артист и цигулар е с белоруски корени. Телевизионните фенове ще могат да гласоподават за обособените участници, само че не и за представителите на своята страна. Резултатите ще бъдат сумирани с оценките, дадени от професионалното жури по време на генералната подготовка на концерта.

Конкурсът всяка година събира пред екраните 200 милиона телевизионни фенове. Франс прес цитира букмейкъри, съгласно които любимци за спечелването на състезанието са представителите на Кипър,Израел, Франция и Норвегия.

Българските представители, група "Equinox ", се класираха за финала на 12 май с песента "Bones ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР