Днес в конферентната зала на математическата гимназията във Враца тържествено

...
Днес в конферентната зала на математическата гимназията във Враца тържествено
Коментари Харесай

Връчиха свидетелствата за основно образование на учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов” Враца /снимка/

Днес в конферентната зала на математическата гимназията във Враца тържествено бяха връчени свидетелствата за приключено главно обучение на 52 възпитаници от 7 клас с класни ръководители Ваня Иванова и Милена Иванова.
За поредна година седмокласниците демонстрираха доста високи резултати на Националното външно оценяване по български език и литература и математика, които им отреждат първо място в региона и несъмнено ще ги слагат в челните позиции за страната. Гордост за учебното заведение са 100 точки на изпита по български език и литература на Магдалена Вълкова, както и отличният триумф от 86.84 точки по предмета и 73.61 точки по математика, които са доста над междинните резултати за страната.
Випуск 2019 година има своите впечатляващи резултати. На Тридесет и осмата национална олимпиада по български език и литература участваха четирима седмокласници - Светла Илиева, Ема Дилова, Мария Пешкова и Катерина Мариянова. Повече от ослепително бе представянето на Ема Дилова и на Националния кръг на олимпиадата по астрономия, където зае второ място измежду седмокласниците и получи оценка 6.00. Много бяха и оценките на седмокласниците ни от математически надпревари.
Наталия Василева, заместител шеф на гимназията, поздрави седмокласниците с сполучливото довеждане докрай на главно обучение и отличното показване на изпитите и връчи седемнадесет плакета за издигане престижа на учебното заведение, а още шестима получиха грамота за отличен триумф.
В този трогателен миг от името на випуска се изрече Ема Дилова, която с топли и сърдечни думи благодари на учителите за положения труд и пожела на всички свои съученици триумф и нехайно лято.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР