Днес в БТА Пазарджик се проведе пресконференция на Възраждане. На

...
Днес в БТА Пазарджик се проведе пресконференция на Възраждане. На
Коментари Харесай

Стоян Таслаков представи кандидатите за кмет на Пещера, Септември и Велинград

Днес в Българска телеграфна агенция Пазарджик се организира конференция на „ Възраждане ". На нея националният представител Стоян Таслаков показа претендентите за кмет на политическата организация в общините Септември, Велинград и Пещера.

След като показа внушителната биография на Иванка Кърджийска, Таслаков добави, че надали друга партия ще има опция да издигне толкоз просветен и дипломиран претендент за кмет в град Септември. Иванка Кърджийска е с три висши образования в специалностите - „ История и археология ", „ Политология " и „ Администрация и ръководство ". Тя е ръководител на гражданско съдружие с нестопанска цел за разпространение на българската просвета, история и обичаи и е създател на исторически очерци и публикации, свързани с историята и развиването на района. Кандидатът на „ Възраждане " има богат административен и управнически опит. Иванка Кърджийска е била общински консултант, нещатен помощник в Народното събрание, специалист „ Организация на стопанската активност и академичната благосъстоятелност " в областта на висшето обучение. Към момента е помощник-ректор във Висше учебно заведение по телекомуникации и пощи, София.

За Велинград „ Възраждане " се доверява на ръководителя на локалната конструкция Иван Маринов. Той е с висше обучение от НСА „ Васил Левски ", със компетентност треньор по авто-мото спорт. Към сегашния миг се осъществя професионално в областта на туризма като управител. Познат е с активността си по отбрана на парк „ Клептуза ". Той сплоти целия град в огромно автошествие, с което жителите на Велинград се опълчиха на унищожаването на парка. Обедини силата на всички дейни жители на Велинград като провежда митинги срещу затварянето на болничното заведение в града. Иван Маринов се бори за локалните дела и за това Велинград да е на велинградчани. Ако те му дадат доверието си и изберат претендента на „ Възраждане ", ще получат градоначалник, който има политическата воля да взима решения в интерес на хората, а не облагодетелстващи властта и кръговете към нея.

Мария Джуркова - Пискюлева е ръководител на „ Възраждане " в Пещера. Тя е

магистър по стопанска система с диплом от СА „ Д.А. Ценов ", Свищов. Работи в областта на финансите. Развива дейна социална и благотворителна активност в родния си град. За своя принос е награждавана от разнообразни институции. Автор и съавтор на голям брой локални и интернационалните планове като „ Възрожденско премеждие ", „ Пещерски шансове ", „ Алея на славните пещерци " и „ Чужденци четат българска лирика ". С самодейността си „ Пещерски шансове " Мария Джуркова популяризира Пещера на няколко континента, където изпрати послания, преведени на разнообразни езици.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР