Днес в 18.00 часа ще се проведе втори пореден протест

...
Днес в 18.00 часа ще се проведе втори пореден протест
Коментари Харесай

От БСП – София подкрепят протестиращите граждани от „Дружба“


Днес в 18.00 часа ще се организира втори следващ митинг на жители от „ Дружба – 1 “. Вчера десетки поданици на столичния квартал се събраха на импровизиран митинг до бл. 121, при езерото, тъй като забелязали, че се приготвя слагането на ограда в зелената повърхност. Те изрично се оповестиха срещу готвения градеж на 5-етажен блок. Подобен опит имаше преди две години на същото място, само че тогава бе осуетен от протестиращите. Теренът е частен и се намира в непосредствена непосредственост до езерото в „ Дружба “.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков, който също се включи в акцията, съобщи, че до момента притежателят на парцела е извършил няколко нарушения. Първото е, че е сложил тежка ограда с циментови колове и мрежа с височина два метра. По закон всеки притежател може да огради терена си, без особено позволение, единствено с ажурна ограда. Освен това вложителят е почнал да реже части от дърво, което се намира наоколо до терена. За това нарушаване му е формиран акт. Санкцията е сред 1000 и 5000 лв..

Цветков напомни, че към този момент е внасял в общината оферти за отчуждаване на терена, дружно с два сходни противоречиви парцела към езерото в " Дружба ", само че те са останали без реакция.

За днешния митинг жителите от „ Дружба – 1 “ са поканили институциите в лицето на районния кмет и националния омбудсман.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР