Днес в 12.30 часа, в Министерството на здравеопазването ще бъде

...
Днес в 12.30 часа, в Министерството на здравеопазването ще бъде
Коментари Харесай

В Министерството на здравеопазването ще бъде подписан анекса към Националния рамков договор

Днес в 12.30 часа, в Министерството на здравеопазването ще бъде подписан Договор за изменение и допълнение на Националния рамков контракт за медицинските действия за 2020-2022 година

Договорът ще бъде подписан от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса и от Управителния съвет на Българския лекарски съюз и ще бъде приподписан от министъра на опазването на здравето.

Вчера, три месеца тежки и интензивни диалози по параметрите на Анекса към НРД,  БЛС контракти 30 на 100 нарастване на цените на действия в ПИМП И СИМП и 25 на 100 за болнична помощ.  Договорените по-високи цени за извънболнична помощ влизат в действие със задна дата от 01.01.2022г. За първи път извънболничната помощ беше изведена като приоритет и беше контрактуван толкоз сериозен растеж на цените. Съществено е нарастването както на профилактични прегледи, по този начин и за диспансерно наблюдаване на хронично заболели пациенти. Повишени са и цените за капитационни заплащания при общопрактикуващите лекари.

Договорените по-високи цени на дейностите в специалзирината здравна помощ (СИМП)  включва първоначални и вторични прегледи, здравна експертиза, профилактични прегледи, диспансерно наблюдаване на хронично заболели пациенти, прегледи по майчино и детско опазване на здравето.

Налице договорне сензитивен растеж и на броя на проучванията. Целта е да се покрият потребностите на пациентите и да им се даде опция да се възползват от по-голям брой проучвания. 
В болнична помощ Български лекарски съюз реализира поставената цел от средноувеличение на цените за действия в размер на 25%. Новите цени влизат в действие от 01.05.2022г. За оставащите месеци до края на годината лечебните заведения ще получат и увеличени бюджети - почти с 25%. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР