Днес турските граждани честват 100-годишнината от основаването на Република Турция.

...
Днес турските граждани честват 100-годишнината от основаването на Република Турция.
Коментари Харесай

Национален празик на Турция: 100-годишнина от основаването на Републиката от Ататюрк

Днес турските жители празнуват 100-годишнината от основаването на Република Турция. Точно преди 100 години " бащата на нацията " Мустафа Кемал Ататюрк прогласява Република Турция.

В цялата страна във връзка националния празник ще бъдат проведени тържествени церемонии, като кулминационната точка на честванията ще бъде в столицата Анкара и в Истанбул.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган ще взе участие в редица стратегии, които ще се проведат в Анкара и Истанбул. Той ще се обърне към народа със особено " Обръщение по случай 100-годишнината " и ще следи парада на военноморските и военновъздушните сили на Турция в Истанбул.

В 17:00 ч. в Босфора ще се организира военноморски церемониал със 100 кораба, измежду които и " TCG Anadolu ". Този церемониал ще бъде съпроводен от 20 бойни самолета, a екипите на Военновъздушни сили " Търкиш старс " и " СОЛОТЮРК " ще извършат демонстрационни полети. Това ще бъде най-големият церемониал в историята на военноморските сили на Турция.

Ще бъде изпълнен и " Химнът за 100-годишнината ", композиран от Президентския симфоничен оркестър по случай 100-годишнината от основаването на Републиката.

Като част от тържествата за юбилея с дронове ще бъдат изпълнени шоу стратегии със светлини и фойерверки над Босфора.

Стогодишнината ще бъде маркирана по сходен метод в цялата страна – ще има фойерверки и лазерни шоу стратегии, а също по този начин на площадите в доста градове са ситуирани големи екрани, показващи достиженията на републиката.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган, най-дългогодишният водач на страната, преглежда настоящия интервал като част от програмата " Векът на Турция “.

Визията " Векът на Турция " съдържа програмата на неговата проислямистка Партия на справедливостта и развиването (ПСР) за втория век на републиката. Проектът бе показан на 28 октомври 2022 година - ден преди националния празник на Турция на 29 октомври.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР