Днес три товарни кораба са били натоварети след което са

...
Днес три товарни кораба са били натоварети след което са
Коментари Харесай

Три товарни кораба напуснаха Киев. Има ли монопол върху доставките на храни

Днес три товарни кораба са били натоварети след което са напуснали украинските черноморски пристанища, заяви системата за следене на корабния трафик MarineTraffic, съобщи Ройтерс.

Съдовете употребяват краткотрайния " филантропичен кулоар ", който беше обрисуван от Киев, откакто Русия се отхвърли от съглашението,  което позволяваше безвредно прекосяване на украинския експорт.
-->
Вицепремиерът на Украйна Олександър Кубраков съобщи предишния месец, че три товарни кораба са се насочили към украинските черноморски пристанища за по-нататъшен експорт на храни и стомана.

Те трябваше да натоварят 127 000 метрични тона селскостопански артикули и желязна руда за Китай, Египет и Испания.

След нахлуването в Украйна предходната година, Москва затвори черноморските пристанища от един от най-големите международни снабдители на зърно, което Киев и западните му поддръжници нарекоха опит да употребява международните доставки на храни като средство за изнудване.

Москва съобщи, че пристанищата могат да бъдат употребявани за доставки на оръжия. От юли 2022 година пристанищата бяха отворени още веднъж по силата на съглашение, постигвнато с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, която разреши на Русия да инспектира товара на корабите. Година по-късно Москва се отхвърли от договорката и още веднъж наложи обсада, като съобщи, че са били подценени настояванията ѝ за по-добри условия за личния й експорт на храни и торове, напомня Ройтерс, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР