Днес търсим гордост в миналото и често загърбваме своя дълг

...
Днес търсим гордост в миналото и често загърбваме своя дълг
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да се разделим с беззаконието и арогантността

Днес търсим горделивост в предишното и постоянно загърбваме своя дълг пред сегашното и бъдещето. Това сподели президентът Румен Радев в тирада в Пловдив на тържествената заря – инспекция по случай 134-годишнина от Съединението на България.

„ Идейната обърканост на първенците катастрофира в незаинтересованост, отчуждение и безбожничество. Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а съединението остава само на думи. Все по-често се приканва за ново Съединение, само че се пропуща, че то минава през разделяне.

Епохата желае от нас да се разделим с всичко, което тежи и стопира нацията в нейното развиване. Трябва да се разделим с беззаконието, с арогантността и апатията. Да отхвърлим нихилизма. Да осъзнаем, че до момента в който разрешаваме на несправедливостта да цари, не можем да бъдем същински единни “, съобщи в словото си президентът.

„ Нека помним, че най-страшна е присъдата на идващите генерации. Че същинската оценка за делата нище я дадат тези, които идват след нас. Но ориста на нацията се кове тук и в този момент. Наш дълг е дружно да съградим обективен и заслужен живот в свободна, демократична и просперираща страна. “, сподели още президентът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР