Днес своя 59-ти рожден ден празнува актьорът Хю Лори, познат

...
Днес своя 59-ти рожден ден празнува актьорът Хю Лори, познат
Коментари Харесай

Мозъкът е нещо чудесно! Иска ми се всички да имаха по един! - гениалните мисли на д-р Хаус

Днес своя 59-ти рожден ден чества артистът Хю Лори, прочут и обичан от всеобщата аудитория поради ролята му на ужасно умния и извънредно саркастичния лекар Хаус в едноименния сериал.

Някак е мъчно да преглеждаме личността на Лори оттатък превъплъщението му в гениалния доктор Хаус. Това несъмнено е по този начин, тъй като ролята му пасва толкоз добре, че в един миг границите сред персона и персонаж се размиват.
 Открийте слънчевата отбрана, която укрепва кожата в дълбочина! Edna предлага Открийте слънчевата отбрана, която укрепва кожата в дълбочина!
Ето за какво през днешния ден взехме решение да ви напомним най-култовите цитати от сериала "Д-р Хаус ".

Прочетете ги ТУК >>>

Едно е несъмнено - Харизматичният Хаус не оставя никого безучастен: едни не могат да го понасят, поради прямотата и циничното му отношение към близките, а у други провокира неизразим екстаз с майсторския си жлъч и превъзходен разум.

Лори е роден и отраснал в Оксфорд, Англия, където посещава Dragon School (известно подготвително училище), преди да отиде в Итън Колидж и по-късно в Селуин Колидж, Кембридж, където учи Археология и Антропология. Неговият татко печели олимпийски златен орден в категория гребане (двойка без кърмчия), самият той също е бил гребец в учебно заведение и в университета.

По време на първата си година в университета Лори има връзка с Ема Томпсън, в този момент известна актриса.

По същото време се причислява към известния клуб Cambridge Footlights, който се слави като стартова точка за доста известни английски комици. През последната си година е президент на клуба, до момента в който Ема Томпсън е вицепрезидент.

 лекар хаус

През 1989 година се дами за Джоан Грийн, с която имат двама сина и една щерка.

Актьорът получава три награди Златен глобус - една, от които за най-хубаво осъществяване на артист в трагичен ефирен сериал. Включен е в "Световните върхове на Гинес " като най-гледания артист в основна роля по малкия екран и е един от най-високоплатените артисти в телевизионната драма.

Хю Лори е извънреден музикант и има издадени два блус албума - Let Them Talk (2011) и Didn't It Rain (2013). През 2014 година той изнесе концерт в София.

Към цитатите >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР