Днес светата Литургия в Катедрален храм Успение Богородично“ – Варна

...
Днес светата Литургия в Катедрален храм Успение Богородично“ – Варна
Коментари Харесай

Под погледа на "Одигитрия Байталска" и варненският митрополит Йоан заклейми Истанбулската конвенция

Днес светата Литургия в Катедрален храм „ Успение Богородично “ – Варна оглави Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. В храма прозвуча Евангелското четиво за Митаря и Фарисея.
Светата Църква е определила тази алегория да се чете в първата подготвителна неделя към Светата Четиридесетница. В нея можем да открием гордостта и заслепеното възприятие за праведност на Фарисея и откровеното смирение на Митаря. Ясното осъзнаване на нашата прегрешение и съзнанието ни за недостойнство пред Бога водят към откровено смирение.

По решения на Светия Синод Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан прочете мнението на Светия Синод на Българската Православна черква по отношение на Истанбулската спогодба. Пълният текст на мнението можете да откриете на: http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=254101



След края на светата Литургия митрополит Йоан отслужи Молебен канон на Пресвета Богородица пред чудотворната икона на Божията Майка " Одигитрия Байталска ", която ще остане в рамките на епархията и през идващите дни. Архиереят благопожела:

„ Нека Бог, по молитвите на Пресвета Богородица ни оказва помощ, закриля и пази от всяко зло и да ни даде духовна трезвеност, разумност и улегналост в идните дни, които последователно ни довеждат до Светата Четиридесетница ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР