Днес столицата София осъмна покрита със сняг. Постепенно през деня

...
Днес столицата София осъмна покрита със сняг. Постепенно през деня
Коментари Харесай

София осъмна покрита със сняг

Днес столицата София осъмна покрита със сняг. Постепенно денем снеговалежът ще спре.

През деня облачността ще се раздира и понижава, над доста региони на Западна България до най-вече слънчево време.



В Източна България ще има превалявания от дъжд, в Лудогорието и Предбалкана подправен със сняг, като след обяд преваляванията ще отслабват и стопират, най-късно вечерта в североизточните региони. Това заяви за Агенция "Фокус " дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метерология и хидрология.

Ще продължи да духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 3° и 8°, по Черноморието до 11°-12°.



Над Черноморието ще е най-вече облачно, с превалявания от дъжд, които след обяд ще отслабват и стопират. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.



В планините преваляванията, най-вече от сняг, от запад на изток ще отслабват и стопират, а облачността денем ще намалее. Интензивни ще са снеговалежите в утринните часове, изключително в Централна и Източна Стара планина. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър и тук-там ще се образуват навявания и преспи. Температурите още ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 7°.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР