Днес Sofia24.bg ще ви разкаже за ползите от консумацията на

...
Днес Sofia24.bg ще ви разкаже за ползите от консумацията на
Коментари Харесай

Този плод прилича на портокал, консумира се с кората и подобрява контрола на кръвната захар

Днес Sofia24.bg ще ви опише за изгодите от потреблението на кумкуат. Този плод наподобява на мандарина, само че е още по-малък и се яде с кората. Родината му е Китай, само че се отглежда и в Гърция. Можем да кажем, че това е визитната картичка на остров Корфу, където се създава и ликьор от кумкуат.

Всеки един от вас, който е посещавал гръцкия остров знае, че там този плод може да бъде забелязан на всяка крачка - сушен, захаросан или под формата на ликьор. В превод " кумкуат “ значи " златен портокал “ или " златна мандарина “, само че както към този момент споменахме, той има доста по-малки размери.

Цитросовият плод е отличен източник на вит. С. Съдържа и вит. А, само че в по-малки количества. Освен това е богат на диетични фибри и вода. Съдържа и задоволително количество калций. В състава му има и желязо, флавоноиди, каротеноиди и други растителни съставни елементи. 

Именно поради тези субстанции кумкуатът се смята за добра антиоксидантна, противовъзпалителна, антибактериална, противоракова, имуномодулираща храна.

Кората му освен е годна за консумация, само че не трябва да се лишавате от нея, тъй като в нея има антиоксиданти и разнообразни потребни растителни съединения. Малката оранжева вкусотия има противовъзпалителен резултат, усъвършенства здравето на костите и имунитета, като се грижи и за здравето на червата. Подобрява контрола на кръвната захар и може да помогне в битката за попречване на сърдечни болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР