Днес служители в Германия, Италия и България са извършили едновременни

...
Днес служители в Германия, Италия и България са извършили едновременни
Коментари Харесай

Има арестуван българин при акция на Европейската полиция срещу мафията

Днес чиновници в Германия, Италия и България са направили едновременни обиски в 46 жилища и бизнес структури. Четирима души са задържани в южната немска провинция Бавария, други шестима - в Италия и един - в България, оповестява Евронюз. Обиските са осъществени против обвинени, свързани с южноиталианската мафиотска организация “Ндрангета “.

Според немските управляващи арестуваните лица са упрекнати в основаването на незаконна организация и в данъчни измами на стойност 13 млн. евро. Твърди се, че групата е употребила по този начин наречената " Данък добавена стойност въртележка ", като е препродавала първокласни коли няколко пъти в разнообразни европейски страни. В рамките на обиските управляващите са конфискували и тринадесет скъпи автомобила.

Българин опитал да изнесе артикули за съветска военна галактическа стратегия от Съединени американски щати

Полицията в Бавария заяви, че органите на реда и данъчните следователи в Аугсбург са разследвали случая повече от година под управлението на Европейската прокуратура (EPPO).

" Това е първото дело, заведено от Европейската прокуратура... и съм доста удовлетворена, че следствието към този момент дава съответни резултати ", съобщи в изказване европейският основен прокурор Лаура Кьовеши.

Базираната в Калабрия формация „ Ндрангета “ се счита за един от най-големите и мощни незаконни синдикати в Европа. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР