Днес следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много

...
Днес следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 8 май

Днес следобяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места в Западна България и североизточните региони ще превали и прегърми. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният сеизмолог Мартин Славчев.
По-интензивни и обилни по количество ще са преваляванията в Родопската област и Западна Стара планина. Ще духа до сдържан вятър от северната четвърт. Минималните температури ще са сред 11° и 16°, оптималните ще са най-вече сред 22° и 27°. Атмосферното налягане ще се намали и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.
Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно по северното крайбрежие, ще има краткотрайни валежи и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 20°-23°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Рило-Родопския масив и Западна Стара планина, ще има краткотрайни, след обяд – краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 15°, на 2000 метра – към 9°.
До идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, мощна в часовете след обяд и до среднощ. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Очакват се и градушки. Временно затихване на явленията ще има след среднощ и в ранните утринни часове, когато и облачността краткотрайно ще се раздира. Вятърът ще е от североизток, слаб до сдържан. Температурите ще се намалят още малко и към този момент ще са близки до нормалните. Преобладаващите оптимални ще са сред 19° и 24°, минималните ще са най-често сред 9° и 14°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР