Днес следобед китайският председател Си Дзинпин и американският президент Джо

...
Днес следобед китайският председател Си Дзинпин и американският президент Джо
Коментари Харесай

Китай и САЩ трябва да намерят правилната посока за развитие на отношенията помежду си

Днес следобяд китайският ръководител Си Дзинпин и американският президент Джо Байдън организираха публична среща. Двамата са на индонезийския остров Бали за присъединяване в откриващата се на следващия ден среща на върха на Г-20.

По време на срещата Си Дзинпин уточни, че сегашните връзки сред Китай и Съединени американски щати не са в сходство с главните ползи на двете страни и техните нации, нито с упованията на интернационалната общественост.

„ Като водачи на огромни страни би трябвало да задаваме вярна посока за развиване на нашите връзки. Политиците би трябвало да мислят както за развиването на личната си страна, по този начин и да намерят метод да се схващат с останалия свят “, акцентира китайският водач.

„ В момента светът е изправен пред исторически промени. Настоящата ни среща е от световно значение и ще способства за международния мир, непоклатимост и развиване. Готов съм да разменя отзиви по стратегическите въпроси на китайско-американските връзки и по значимите интернационалните проблеми “, съобщи още Си Дзинпин.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР