Днес ще се задържи предимно облачно, с валежи, в много

...
Днес ще се задържи предимно облачно, с валежи, в много
Коментари Харесай

Код жълто и код оранжево за проливни валежи днес

Днес ще се задържи най-вече облачно, с превалявания, в доста региони – обилни. След обяд в Западна България преваляванията краткотрайно ще спрат. Температурите в по-голямата част от страната ще са без значителен дневен ход - сред 5° и 10°, по-високи в Източна България, където ще продължи да духа сдържан и мощен южен вятър.

По Черноморието ще е най-вече облачно, с валежи от дъжд. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, който по здрач ще отслабва. Максималните температури – от 14° до 17°. Температурата на морската вода е към 13°. Вълнението на морето ще бъде е 3-4 бала.

В планините няма ще бъде облачно, на доста места със обилни превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа плевел, по високите и открити елементи - ураганен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 1°.

През идващото денонощие времето ще се задържи облачно, на доста места с превалявания от дъжд. Значителни по количество ще са през нощта в южните региони и централните елементи на Северна България, а на следващия ден - на обособени места в Родопите, където са вероятни и гръмотевици.

Температурите ще бъдат още веднъж в необятни граници - минималните – от 3° до 13, оптималните – от 6° до 18°. В югоизточните региони ще продължи да духа сдържан южен вятър. В Дунавската низина вятърът краткотрайно ще се ориентира от североизток, а след обяд от север-северозапад. Привечер с него ще стартира да нахлува по-студен въздух и през нощта против понеделник дъждът в северозападните планински региони ще премине в сняг.

В понеделник вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите и в Източна България ще се намалят. Облачността ще се задържи забележителна, тук-там ще има и валежи, най-вече слаби, в планините и планинските региони – от сняг, в източните региони - от дъжд.

Във вторник и сряда ще остане прохладно и студено, с променлива, постоянно забележителна облачност, на обособени места с валежи от сняг. В четвъртък вятърът последователно ще отслабва. Облачността ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР