Днес ще се задържи предимно облачно. На много места в

...
Днес ще се задържи предимно облачно. На много места в
Коментари Харесай

Силен вятър и значителни валежи в понеделник

Днес ще се задържи най-вече облачно . На доста места в страната ще има превалявания от дъжд , обилни основно в Рило-Родопската област. Вечерта преваляванията ще понижават по обсег и активност. В източната половина на страната ще духа мощен, стремителен южен вятър , в западната - слаб до сдържан, след обяд ще отслабва.

Температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от нормалните за интервала: минималните ще са сред 5° и 10°, в Източна България - малко по-високи, в София - към 6°, преобладаващите оптимални - сред 12° и 17°, в София - към 12°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. Ще духа мощен, краткотрайно и плевел южен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 17°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще отслабва.

В планините ще е облачно с превалявания от сняг, под към 1700 m - от сняг. Условия за обилни превалявания има основно в Рило-Родопската област. Ще духа мощен, преди обяд и плевел вятър от югозапад; след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 6°, на 2000 метра - към 0°.

През идващите дни ще се задържи най-вече облачно. Валежи ще има на по-малко места и ще са по-малко по количество. Ще са най-вече от дъжд, в планините, а в четвъртък и на обособени места в Северна България - от сняг . Температурите ще се намалят още и ще се приближат до нормалните за средата на февруари.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР