Днес ще се проведе нов протест в подкрепа на очертаващата

...
Днес ще се проведе нов протест в подкрепа на очертаващата
Коментари Харесай

US посолството: Американците да избягват центъра на София

Днес ще се организира нов митинг в поддръжка на очертаващата се евроатлантическа коалиция и против президента Румен Радев. Сборното място е пространството пред президентството в 18.30 часа, като проявата ще прерасне в шествие до постройката на Народното събрание. Очакват се повече хора спрямо първия митинг, който се организира във вторник.

Още от сутринта кордон служители на реда са отделили огромна част от площада пред президентството и не позволяват на пешеходците да приближават постройката.

Посолството на Съединени американски щати у нас даже излезе със известие, в което посъветва американските жители в България да заобикалят центъра на София довечера поради планувания митинг.

Както е известно, Радев извърши конституционното си обвързване да връчи мандата за сформиране на държавното управление на ПП-ДБ. Но го стори с омерзение и сподели, че по-добре групировката да не сформира кабинет. А действително тя е на прага на съставяне на съюз с ГЕРБ, който има намерение да отбрани евроатлантическата ориентировка на страната.

" България е парламентарна република, в която следва да има разделяне и съвместен надзор сред управляващите, а това значи работещ парламент, постоянно държавно управление и правосъдна система с самостоятелен съд и отчетна прокуратура. По Конституция президентът е държавен глава, еднообразно далечен от всички управляващи. Той може да има право на политическа позиция, само че е неприемливо да внушава на някоя политическа мощ да не извърши връчения мандат за сформиране на държавно управление ", декларира организацията „ Правосъдие за всеки “, основател на митинга.

А ето какви указания даде посолството на Съединени американски щати у нас към американските жители в България във връзка митинга пред Президентството. Това е нормална мярка за всички американски задачи по света.

" В петък, 02 юни 2023 година, ще има проява, която ще стартира пред Президентството в центъра на София към 18:30 ч. (1830). Демонстрацията ще прерасне в шествие с начало или към 19:30 часа до Орлов мост. Очаква се събитието да завърши към 22:00 часа. Българските управляващи чакат сред 3000 и 5000 да вземат участие в демонстрацията, която съгласно известията е в поддръжка на българското присъединяване в Европейски Съюз и НАТО. Всички жители на Съединени американски щати и членовете на техните фамилии се поучават да заобикалят региони, наранени от това събитие.

Моля, да предвидите, че има затворени улици и засилено полицейско наличие в този регион. Това може да докара до закъснения, блокади и усилване на естествения работен трафик в центъра на София. Имайте поради, че часовете и маршрутите на шествието, както и затворените пътища подлежат на смяна.



Действия, които би трябвало да предприемете:

- Демонстрациите, макар че са оповестени като мирни, могат да се трансфорат в борба и вероятно в принуждение.

- Избягвайте зони на демонстрации.

- Бъдете деликатни, в случай че ненадейно се окажете наоколо до огромни събирания или демонстрации.

- Бъдете наясно със заобикалящата ви среда.

- Наблюдавайте локалните медии за актуализации.

- Не привличайте внимание.

- Гражданите на Съединени американски щати се поучават да се обадят на полицията (#112), да потърсят безвредно място и да изчакат помощ от полицията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР