Днес ще се изиграят двата полуфинала при дамите на Откритото

...
Днес ще се изиграят двата полуфинала при дамите на Откритото
Коментари Харесай

Днес става ясен финалът на Ол Ингланд Клъб при жените

Днес ще се изиграят двата полуфинала при дамите на Откритото състезание на Англия по тенис. И двете срещи ще бъдат на Централния корт, като в първата една против друга се изправят непоставените Елина Свитолина и Маркета Вондроушова, а във втория конфликт от последните четири излизат Онс Жабер и Арина Сабаленка.


Свитолина и Вондроушова ще открият програмата на Централния корт не преди 15:30 часа българско време. 76-та в света украинка стигна до полуфиналите на Уимбълдън за повторно в кариерата си след 2019-а, откакто отстрани на 1/4-финалите международната номер 1 Ига Швьонтек в три сета. Свитолина изненада всички с играта си на Уимбълдън, откакто се завърна от майчинство, и ще се бори за първи край в Шлема. Срещу себе си тя ще има чешко предизвикателство в лицето на Вондроушова, която има един край зад тила си на – на Ролан Гарос 2019, когато отстъпи на отдръпналата се Ашли Барти. 42-та в ранглистата при дамите също взе сериозен скалп в последните осем, елиминирайки четвъртата сложена Джесика Пегула от Съединени американски щати.

Свитолина води с 3-2 победи в директните конфликти, само че загуби последните два мача с чехкинята – четвъртфинала в Рим през 2020 и олимпийския полуфинал в Токио година по-късно.


Веднага след края на първия полуфинал, феновете по трибуните ще станат очевидци на среща от най-високо равнище. Една против друга ще се изправят миналогодишната финалистка в шампионата Жабер и шампионката на Аустрелиън Оупън Сабаленка. Сблъсъкът е сред шестата и втората в международната класация. Жабер взе реванш от към този момент някогашната носителка на трофея Елена Рибакина в четвъртфиналите, печелейки с поврат в три сета. На осминафиналите тунизийката даде единствено три гейма на двукратната шампионка в Лондон Петра Квитова. Сабаленка, която гони втора купа от Шлема за годината, е на втория си полуфинал в конкуренцията след 2021, когато отстъпи на Каролина Плишкова.

Представителката на Беларус води с 3-1 триумфа в директните конфликти, като завоюва последните три срещи посред им, в това число двусетовата победа в четвъртфиналите на Уимбълдън 2021, както и обрата на Финалите на WTA в Тексас предходната година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР