Днес ще се изиграе първата порция мачове от последния 6-и

...
Днес ще се изиграе първата порция мачове от последния 6-и
Коментари Харесай

Днес научаваме имената на още двама, които ще продължат в Шампионската лига

Днес ще се изиграе първата порция мачове от последния 6-и кръг в групите на Шампионската лига. Става въпрос за 8 срещи в групи от " А " до " D ". В множеството от тях обстановката е ясна и към този момент знаем тимовете, които не престават напред, само че пък в някои от тях има конспирация за първото или третото място. Тази вечер пък ще научим имената и на двата тима от група " D ", които ще намерят място на 1/8-финалите.

В група " А " Наполи и Ливърпул са сигурни участници на елиминациите. Днес те излизат в директен конфликт на " Анфийлд ", който ще дефинира спечелилия в групата. Мърсисайдци обаче би трябвало да търсят триумф с над 3 гола, с цел да изместят неаполитанците от първата позиция.

В другия мач пък Рейнджърс приема Аякс на " Айброкс ". Шотландците имат 5 загуби досега, само че още таят вяра за продължение към Лига Европа от третата позиция. Тя обаче е много илюзорна, защото им би трябвало победа с над 4 гола.

В група " В " също знаем двата тима, продължаващи напред в шампионата в лицето на Брюж и Порто. Те обаче към момента не са определили спечелилия в групата. Белгийците ще опитат да запазят първото си място, търсейки победа в гостуването на Байер (Леверкузен).

Порто пък излиза за триумф в семейството си на Атлетико Мадрид, който обаче също се нуждае от трите точки, с цел да си подсигурява най-малко 3-тото място и продължение в Лига Европа. Равенство или загуба могат да се окажат съдбовни за " дюшекчиите ", изключително в случай че Байер завоюва другия мач.

Най-спокойно е в група " С ", където всичко е ясно и днешните мачове са единствено за протокола. Байерн е сигурен победител в групата, Интер също продължава напред от втората позиция, а Барселона отива в Лига Европа като трети тим. Днес " баварците " ще опитат да продължат победната си серия в семейството си на Интер.

В другия мач Барса ще си подвига самочувствието против новобранеца Виктория (Пилзен) при гостуването си в Чехия.

И по този начин стигнахме до най-оспорваната група " D ". В нея всеки от тимовете има своите шансове за продължение напред. Затова и днешните срещи ще са от решаващо значение. Лидерът в класирането Тотнъм гостува на последния Марсилия. Двата отбора обаче са разграничени от единствено две точки, тъй че при победа французите могат да изхвърлят англичаните от шампионата. За лондончани и точката ще е задоволителна, с цел да си обезпечат място на 1/8-финала.

Другата среща също е доста забавна. Спортинг приема Айнтрахт на " Жозе Алваладе ". Двата отбора са с равни точки, тъй че спечелилият сигурно продължава напред. Равенството пък е положително единствено за португалците, които завоюваха гостуването си в Германия (3:0) и имат преимущество в директните дуели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР