Днес ще пристигне първата доставка от 2400 дози на ваксината

...
Днес ще пристигне първата доставка от 2400 дози на ваксината
Коментари Харесай

Пристига първата доставка от ваксината на „Модерна“ у нас

Днес ще дойде първата доставка от 2400 дози на имунизацията против COVID-19, създадена от " Модерна ". Те ще бъдат доставени в склада на Бул Био.

Ваксината на " Модерна " е втората, която Европейската организация по медикаментите утвърди за използване в Европейски Съюз. Първата ваксина, която организацията утвърди за използване в Европейски Съюз, бе имунизацията на " Пфайзер ".

След това министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов, изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите маг. фармацевт Богдан Кирилов и ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. доктор Красимир Гигов ще дадат брифинг за медиите.

Американската лаборатория " Модерна " заяви през вчерашния ден, че е почнала доставките на своята ваксина против COVID-19 в Европа. Всички колета за Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство ще се извършват от швейцарска логистична компания.

" Дистрибуцията в целия Европейски съюз е едно от най-големите провокации, пред които се е изправяла Модерна ", сподели Дан Стейнър, вицепрезидент на компанията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР