„Днес ще приемем трите бюджета – държавния, на НЗОК и

...
„Днес ще приемем трите бюджета – държавния, на НЗОК и
Коментари Харесай

Денков: Бюджетът е много добре подготвен и балансиран

„ Днес ще приемем трите бюджета – държавния, на НЗОК и на ДОО и ще ги представим в Народното събрание за дефинитивно приемане”. Това съобщи министър председателят Николай Денков преди изключителното съвещание на Министерския съвет.

„ Бюджетите не са просто таблици с цифри. От тях зависят заплатите, градежът, поддръжката и ремонтите на пътища, учебни заведения, лечебни заведения. От тях зависи развиването на регионите”, разяснява министър председателят.

„ Това, което мога да уверя всички, е, че бяха извършени няколко доста задълбочени разисквания със обществените сътрудници – синдикатите и работодателите. Бяха извършени разисквания и с политически водачи. Така че през днешния ден аз се усещам спокоен. Това е един доста добре квалифициран и уравновесен бюджет. След разискването му в Народно събрание, може би с минимални корекции, той ще бъде признат в точния момент и ще влезе в деяние от 1 януари 2024 година Така че благодаря на всички екипи, които работиха по този бюджет и през днешния ден ще свършим нашата част от работата”, сподели Денков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР