Днес ще преобладава време. Над Западна България ще се развива

...
Днес ще преобладава време. Над Западна България ще се развива
Коментари Харесай

Идва хубавото време! Седмицата започва със слънце

Днес ще доминира време. Над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните региони – до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София – към 23°.

Над планините в Западна България облачността ще е забележителна, основно в следобедните часове с превалявания от дъжд, тук-там – съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. В планините на изток ще доминира слънчево време. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 9°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 21° и 25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През идващите дни ще доминира слънчево време. По-голяма възможност за изолирани краткотрайни превалявания има във вторник и в югозападните региони. Вятърът ще е слаб, по Черноморието след обяд – сдържан, от изток. Температурите ще се покачат едва и в четвъртък оптималните ще са сред 25° и 30°. В петък и през почивните дни в източните региони ще се задържи най-вече слънчево. Над Западна България въздушната маса ще се лабилизира, ще се развива купесто-дъждовна облачност, покачва се вероятността за краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии на повече места. Вятърът ще остане от изток, а температурите ще се покачат с още градус-два.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР