Днес ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места

...
Днес ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места
Коментари Харесай

Днес ще преобладава предимно слънчево време

Днес ще доминира слънчево време. Преди обяд на обособени места в равнините и котловините видимостта ще е краткотрайно понижена. Постепенно облачността от запад-югозапад ще се усилва и след обяд в Югозападна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 2 и 7 градуса, по-високи на морския бряг. Максималните температури ще бъдат сред 12 и 17 градуса, в София към 11 градуса.

По Черноморието ще доминира слънчево време, само че по-късно след обяд облачността от запад ще се усилва. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 14 - 16 градуса.

Над планините облачността ще е забележителна. Около и след обяд в масивите от Югозападна България ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.

В събота на доста места ще има превалявания от дъжд, с нараснала възможност в обособени региони да са обилни по количество. Вятърът от юг краткотрайно ще се усили, повече в Източна България, северно от планините и в по-голямата част от страната оптималните температури сред 15 и 20 градуса.

В неделя преваляванията на всички места ще спрат, облачността за малко ще се раздра и ще намалее. Ще духа най-вече сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите ще се намалят.

В началото на идната седмица ще доминира облачно време. На доста места ще има превалявания от дъжд, повече като количество ще бъдат в понеделник в Южна България.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР