Днес ще преобладава слънчево време, но ще бъде много ветровито.

...
Днес ще преобладава слънчево време, но ще бъде много ветровито.
Коментари Харесай

Жълт код за опасно силни пориви на вятъра днес

Днес ще доминира слънчево време, само че ще бъде доста прохладно. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина – мощен северозападен вятър. Вечерта вятърът ще отслабне и до среднощ в множеството региони ще стихне. Минималните температури през днешния ден ще са сред 0° и 8°, а оптималните – от 9° до 14°.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. Преди обяд ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва, а вечерта ще стихне. Максималните температури ще са от 10° до 13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала, преди обяд по северното крайбрежие краткотрайно до 3 бала.

В планините облачността ще е променлива, без превалявания. Ще духа мощен северозападен вятър. Дневните температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра – към минус 1°.

През почивните дни ще бъде най-вече слънчево. Температурите ще се намаляват и в неделя минималните ще са сред минус 2° и 3°, оптималните – сред 6° и 11°. В неделя сутринта тук-там, основно по поречието на Дунав и в югоизточните региони, ще бъде с ниска облачност или мъгла.

В понеделник преди обяд на повече места в западната част на Дунавската низина и на Горнотракийската равнина ще има мъгли или ниска облачност. В Източна България вятърът ще се ориентира от югоизток и ще бъде сдържан. По-късно денем от запад ще стартира нарастване на облачността, а през нощта против вторник в западните региони ще стартират превалявания от дъжд.

Във вторник ще бъде най-вече облачно. В доста региони ще има превалявания от дъжд, покачва се вероятността за обилни количества. В западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен, ще бъде сдържан до мощен, и с него ще нахлува по-студен въздух. Със захлаждането във високите котловинни полета в Западна България, в Предбалкана и североизточните региони дъждът ще минава в сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР