Днес ще преобладава слънчево време, но облачността от югозапад ще

...
Днес ще преобладава слънчево време, но облачността от югозапад ще
Коментари Харесай

Времето във вторник: Ще започне със слънце, но облачността ще се увеличава

Днес ще доминира слънчево време , само че облачността от югозапад ще продължи да се усилва. Към края на деня в югозападните региони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на река Струма и в Източните Родопи от юг и ще бъде слаб до сдържан. 

През нощта против сряда тук-там в Западна и Централна България, а след среднощ и в Югоизточна ще има превалявания от дъжд.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността от югозапад също ще се усилва и по-късно денем в масивите от Югозападна България, а през нощта и в останалата част от страната ще има превалявания дъжд, над към 1800 м – сняг. Вятърът ще се ориентира от юг и ще стартира да се усилва, по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде мощен от запад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 9°, на 2000 м - към 1°. 

В сряда до обяд преваляванията на всички места ще спрат, а от запад облачността ще се раздра и ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югоизток и в Западна и Централна България, където ще има и повече слънчеви часове, бързо ще се затопли.

В четвъртък облачността от запад на изток още веднъж ще се усили и тук-там ще превали. В Централна и Източна България към и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, и тук-там преваляванията ще са с гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще се смени със запад-северозападен.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР