Днес ще предложим на вниманието ви една страхотна рецепта с

...
Днес ще предложим на вниманието ви една страхотна рецепта с
Коментари Харесай

Вчера комшийката пак обра точките: Такива домати врътна, че ми взе акъла

Днес ще предложим на вниманието ви една страхотна рецепта с домати. Става извънредно елементарно, а резултатът е напряко непостижим. Ще оберете точките освен на домашните ви, само че и когато имате посетители. Необходимите артикули са: 1 кг домати, 1/2 малко пакетче краве масло, 3 супени лъжици брашно и настрана брашно за овалване, 1 чаша прясно мляко, 3 жълтъка, 1-2 супени лъжици настърган кашкавал, олио за пържене, 1/2 връзка магданоз, подправки на усет – млян черен пипер, сол, сушен босилек. Започнете с доматите. Измийте ги хубаво, след което ги нарежете на шайби. Хубаво е доматите да са един диаметър и да са междинни – нито прекомерно огромни, нито дребни. Прибавете подправки по ваш усет – сол, черен пипер и сушен босилек, оваляйте ги в брашно, след което ги запържете напълно едва в сгорещеното олио.

КОГАТО СА ГОТОВИ ГИ ИЗВАДЕТЕ И ГИ ПРЕХВЪРЛЕТЕ В ЙЕНСКИ СЪД, КАТО съдебна експертиза СТРЕМИТЕ ДА ГИ РЕДИТЕ НА ЕТАЖИ
Сега би трябвало да извършите и соса. В сгорещеното масло се запържва брашното, което е належащо да остане бяло. Запръжката се разрежда с прясното мляко, като непрестанно се бърка. След като заври, се прибавя настърганият кашкавал. Разбърква се и се смъква от огъня. Слагат се поредно жълтъците, млян черен пипер и сол на усет. Доматите се заливат със соса и ястието се допича във фурна до зачервяване. Извадете го от фурната и го покрийте с забрадка да почине десетина минути. Преди да го поднесете го поръсете с наситнения магданоз. Ястието върви отлично със зелена салата. Добър вкус!

Ето и още една прелестна рецепта за Печени домати с кашкавал и чесън
Необходими артикули:
1 – 1,5 кг домати
200 грама кашкавал
3 – 4 скилидки чесън
2 супени лъжици зехтин

2 супени лъжици балсамов оцет
босилек на усет
сол на усет
смлян черен пипер на усет
Начин на подготвяне:
Притиснете скилидките чесън с ножа и ги обелете.

 

Измийте доматите, разрежете ги на 4 елементи, отстранете опашките. Измийте босилека, подсушете и нарежете или накъсайте с ръце.
Накълцайте чесъна на ситно. В огромна купа смесете (с ръце) чесъна, доматите и босилека. Към тях прибавете оцета, зехтина, черен пипер и сол на усет. Разбъркайте всичко усърдно.
Изсипете доматите с подправките в тава с незалепващо покритие, подмазана със зехтин. Нека се пекат в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 15 – 20 минути.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР