Днес ще обсъдим и приемем решение за временна забрана за

...
Днес ще обсъдим и приемем решение за временна забрана за
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще забраним временно вноса на храни от Украйна

„ Днес ще обсъдим и приемем решение за краткотрайна възбрана за вноса на храни от Украйна, като се изключи артикули, които минават директно през територията на България и имат за последна дестинация други страни “, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев по време на съвещание на Министерския съвет в сряда.

„ България остава солидарна с Украйна, само че банкрутите на българските селскостопански производители с нищо няма да допринесат за нейната идея “, безапелационен бе министър председателят.

Донев уточни като съществена причина за краткотрайната възбрана забележителният размер храни, които останаха в страната през последната година и разстроиха съществени производства на търговски вериги, обратно на замисъла на по този начин наречените коридори на солидарността.

„ Ако тази наклонност се резервира и даже се усили, което е изцяло действително, след въведените забрани от други страни, е допустимо да се стигне до извънредно тежки последствия за българския бизнес “, съобщи служебният министър председател.

„ Като държавно управление, което работи и взема решение проблемите на българските жители, ние не можем да допуснем това да се случи “, добави той.

Донев съобщи, че от кабинета са принудени да одобряват тази национална мярка, защото виновните европейски органи към момента обмислят съответен отговор на променените условия, до които доведоха коридорите на солидарността.

„ Разчитаме, че Брюксел ще чуе и ще разбере позициите на страните членки България, Полша, Унгария, Словакия и ще премисли позицията си “, добави той.

Донев прикани да не забравяме, че правилото на взаимност е еднообразно използван към всяка страна, която страда или търпи някакъв тип загуби.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР