Днес ще научите професионалните тайни на гримьори и сенките ,

...
Днес ще научите професионалните тайни на гримьори и сенките ,
Коментари Харесай

Как да използвате сенки : 10 лайфкаха за експресивни очи

Днес ще научите професионалните секрети на гримьори и сенките, за които евентуално не сте знаели преди!

Сенки – продуктът е много сложен за потребление и в случай че знаете по какъв начин да ги приложите вярно, това значи, че съвсем сте достигнали върхът в грима. Всъщност потреблението на сенки не е мъчно.

1. Подравнете тона

Преди да пристъпите към грим за очите, би трябвало да изравните тонуса на кожата. Много постоянно на клепачите се виждат дребни капиляри или леко зеленикав нюанс. Така че тези дефекти не скапват грима ви, можете да употребявате елементарна основа – същата, която употребявате за цялото си лице. Най-важното тук е да не се прекалява – една дребна капка за клепач е задоволително.

2. Използвайте основата

Това не е за първият път, когато споделяме това и няма да се уморим да повтаряме: без значение каква сянка имате, значимо е защо е тя. На добър праймер ще останат и най-евтините сенки. Трябва да се употребява незабавно откакто сте приложили декор де загар, регулирайки цвета на кожата на клепача. Има обаче бази под сянката на 2 в 1, които се оправят с две задания – и поправят сянката, и оказват помощ на сенките да не се трошат. Например, марките Lancôme или Urban Decay имат този праймер.

3. Купете кремави сенки

Много девойки се опасяват да употребяват кремави сенки, само че на вятъра! Те са в положение да останат доста по-дълго от ронестия. Освен това, с кремообразни текстури, казусът с проливането въобще не съществува. За кремовите нюанси би трябвало да знаете следните неща:

Те могат да се употребяват като основа. Вие просто попълвате кремообразните сенки на мечтаната сянка върху цялото пространство на движещия се клепач, а по-късно коригирайте грима – осветявате външните ъгли с по-тъмен цвят, а вътрешните ъгли с по-светъл. Готово!

Приложете ги с пръсти. Кремовата текстура е най-подходяща, в случай че не употребявате четката и върховете на пръстите. Факт е, че топлината на ръцете затопля продукта и му оказва помощ да се „ отвори ” – вследствие на това сенките се нанасят по-равномерно и не се свиват.

4. Изберете верния бежов нюанс.

Бежовите сенки ще ви спасят в обстановка, в която съвсем няма време за грим. За да създадете най-простия грим, се нуждаете единствено от коректор, база и “тези ” бежови сенки. Ако измислим първите две точки, не е толкоз елементарно да намерим „ вашия “ нюанс на сенките. Спазвайте елементарни правила: в случай че имате тъмна кожа, тогава получите бежови нюанси с прасковен подтекст.

Ако кожата на клепачите има леко люляков нюанс, тя може да бъде „ блокирана “ с жълто-бежови сенки. Момичетата с бяла кожа предлагат да останете на пясъчните нюанси, само че розово-бежовото нормално е за всеки! В този случай, когато не сте сигурни, че можете да изберете точния цвят единствено за себе си, спрете на неясно розово.

5. Прахове под очите

Преди да започнете да нанасяте сенки за очи, подгответе региона под очите – коригирайте цвета на кожата с коректор и по-късно нанесете изобилен пласт прахуляк. Факт е, че когато употребявате тъмни сенки, нещо несъмнено ще остане под очите ви.

Започвате да премахвате сенките с памучна поставка – изтривате коректора, което значи, че би трябвало да започнете изначало. Ако добре разрешите тази проблематична област, тогава падналите сенки по-късно елементарно ще бъдат почистени с мека четка дружно с прахуляк.

6. Изберете нюанса на сенките за вашия цвят.

По-добре е да изберете цвета на сенките съгласно цвета на вашия външен тип, а не цвета на очите – тогава гримът ще наподобява по-солиден и приключен.

Как да вземем сенките

Момичето – „ зима “ с тъмни очи, тъмна коса и светла кожа би трябвало да огледа към студените нюанси на сенките. Може би това е единственият цвят, който подхожда на синьо, слива, мрачно зелено. Но нюансите на кафето и шоколадовите нюанси по-добре избягвайте.

Ако сте „ пролетно ” момиче с руса коса, малко по-тъмни вежди и светли очи (зелено, сиво, синьо), тогава вашите нюанси на сенките би трябвало да са топли – това е праскова, кафяво, зелено. Въпреки това, в случай че ние приказваме за хладни нюанси, а по-късно изберете лек виолетов или даже синьо.

Момичето- “лято ” (светла или кафява пепелява коса, сини, сиво-сини или зелени очи) ще подхожда на всички сиви нюанси на сенките, сиво-сини, виолетов, ярко златисто.

И най-после, “есенното ” момиче (с алено, кестенно, медно и мрачно сиво, зелено и кафяви очи) би трябвало да обърне внимание или на нюанси, съчетани с цветовия вид (злато, бронз, охра, праскова), или изцяло контрастни цветове. Вие да вземем за пример сте съвършени сливи, лилави и яркозелени сенки. И във всеки случай, не използвайте синьо – това несъмнено не е за вас.

7. Използвайте перланистките сенки (да, това не е смешка!)

Много девойки заобикалят перлени сенки – към момента, тъй като са били застрашени от женските изявления, обещавайки, че сходни сенки ще наподобяват извънредно. В реалност, във вашия боеприпас би трябвало да бъдат сатен и перла текстури. Как се употребяват перлени сенки? Лесно можете да наблегнете вътрешния ъгъл на окото с ярки сенки с искра – това е класическо устройство в грима, което в действителност работи.

В допълнение, те са потребни за региона под веждите – светлината искра тук не навреди на никого. Но в действителност да рисуваш движещия се клепач с перлени сенки в действителност не си коства – не всеки експерт може да го направи, тъй че е по-добре да не рискуваш.

8. Работете с формата на очите

Ние всички се стремим към бадемовидните очи и в случай че природата не се възнагради, тя може елементарно да бъде реализирана благодарение на грим. И сенките са най-хубавият ти асистент в този бизнес!

Проблемът с идния век би трябвало да бъде решен само от матови сенки – перла е противопоказан в това. Самият горен клепач, който леко виси, е емфатичен благодарение на сенки със междинна плътност, а сгъването сред горните и преносимите клепачи е покрито с мрачен колорит.

Ако очите ви са необятно раздалечени, тогава би трябвало да потъмните външните ъгли на очите, до момента в който не излизате отвън границите на века. Това значи, че вършиме потъмняване с непрозрачни или лъскави сенки от средата на движещия се клепач до външния й борд, никога не издърпвайки линия като стрела.

С очите, които са засадени близо, би трябвало да извършите тъкмо противоположното: разпънете тъмните сенки от средата на века към храмовете благодарение на скосена четка. А вътрешните ъгли на очите са подчертани със светли перлени сенки – тогава дистанцията сред очите образно ще се усили.

Ако външните ъгли на очите гледат надолу, тогава, първо, не избирайте долния клепач с тъмни сенки и, второ, работете с горния клепач. Нанесете тъмни сенки от всякаква текстура от външния ъгъл нагоре, към веждите.

9. Използвайте най-малко три нюанса на сенките.

Основният грим за очите се състои от три нюанса – ето за какво в множеството подготвени палети има единствено три от тях. Най-простият грим се прави в три стъпки:

Отначало поставяте междинен колорит върху преносимия клепач, като го цялостните изцяло със сенки.

Вие избирате външните ъгли на окото с най-тъмния колорит. Може да се употребява и за долния клепач, както и за гънките сред мобилния и горния клепач. Между другото, в този случай е по-добре да се употребява четка закръглена, от натурален купчина.
Вие избирате вътрешния ъгъл на окото с най-леката сянка. Готово!

10. Овладейте приложението за мокра сянка.

Мокрото използване на сенки се разграничава от нормалното изсъхнало единствено в това, че работите с мокра четка. Тази техника ще ви разреши да спестите пари и да превърнете сенките за дневен грим в вечерни.

Косената четка с мокро приложение може да трансформира тъмните сенки в очна линия – да ги сложи на цилиарния край и да се смеси. Тази техника е подобаваща за грим за опушени очи и даже не се нуждаете от молив.

Ако просто желаете да постигнете по-богата сянка, тогава намокрете кръглата четка с вода и нанесете сенки тъкмо както нормално. Заслужава да се означи, че за сенките с искра, този способ е по-подходящ в сравнение с за матовите.

Какво мислите за това? Очакваме вашите мнения!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР