Днес ще има високи за края на октомври температури -

...
Днес ще има високи за края на октомври температури -
Коментари Харесай

В Момента В България Е Слънчево, Но Съвсем Скоро С Времето Ще Се Случи Нещо Драстично! Задават Се

Днес ще има високи за края на октомври температури - от 15 до 20, 21 градуса.
Преди обяд ще бъде слънчево или с незначителна междинна и висока облачност.
В следобедните часове от северозапад облачността ще се усилва и вплътнява.

Довечера и преди среднощ, изначало в северозападните региони, ще стартират валежи от дъжд, по преминаващ на страната леден атмосферен фронт.
Валежите няма да бъдат обилни.

До сутринта ще вали над централните, а преди обяд - и над източните региони.
Още след среднощ от запад преваляванията ще стопират, а до обяд в събота ще спрат на всички места, последно - в крайните източни и южни региони.

Утре минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните от 9 до 14, единствено на югозапад до към 15, 16 градуса. Облачността ще бъде променлива, намаляваща краткотрайно до незначителна от северозапад на югоизток.

В неделния ден облачността ще бъде променлива, а дневните температури от 11 до 17 градуса. Сутрин ще бъде студено, с температури по високите полета малко над нулата, от 1 до 3, 4 градуса, до 6, 7 във ветровитите елементи на низините.
Сутрин ще духа слаб западен вятър.

В района атмосферните процеси ще бъдат много динамични. За малко към обяд вятърът краткотрайно ще се ориентира от югозапад, само че още по здрач и преди среднощ той ще смени посоката си, изначало на западен, а в понеделник - на северозападен.

Вечерта в неделя против понеделник, за малко, тук-там, основно в Западна и част от Централна България ще превали дъжд, над 1200 метра - сняг. Минималните температури в понеделник ще бъдат от малко над нулата по високите полета до 6, 8 градуса по хълмистите елементи на низините.

В понеделник ще бъде прохладно, с сдържан и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Дневните температури ще са от 6 до 11 градуса.
Облачността ще бъде променлива, съвсем без превалявания.

Във вторник към този момент на доста места ще има студ: минималните температури ще са от минус 1, минус 2 до плюс 3, 4 градуса. На места по високите полета при по-ранно изясняване и намаляване напразно, са вероятни и по-ниски стойности.
През деня ще има незначитена облачност, до слънчево време. В Дунавската низина ще духа слаб и сдържан западен вятър. Максималните стойности ще доближат 5 до 10 градуса, в крайните южни региони до към 12.

В сряда първото ноемврийско утро ще бъде много студено, с минимални температури от към минус 4 до плюс 2 градуса. Дневните стойности ще са от 7 до 12 градуса. Ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Сутрин на доста места южно от Стара планина ще се образуват слани, а в котловините - утринни мъгли.

В четвъртък температурите ще се покачат с 2-3 градуса.

В планините през почивните дни времето ще бъде най-вече облачно.
Подходящи за туризъм ще бъдат за опитни планинари, с добра екипировка и познаване на маршрутите. В събота над масивите на Западна България ще превали дъжд и сняг. Дневните температури на 1200 метра ще бъдат към 3, 4 градуса в следобедните часове, а нощем - към нулата.

В неделя, с краткотрайното увеличаване напразно от югозапад, за малко ще се затопли до 8-9 градуса, само че в понеделник и вторник, с нахлуването на студения въздух, през цялото денонощие те ще са от към нула до минус 4, минус 5 градуса на тази надморска височина.

По билата и високите елементи температурите ще бъдат много ниски, а вятърът - краткотрайно мощен и там би трябвало да се излиза с нараснало внимание и уместно облекло.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР