Днес ще е слънчево, с максимални температури между 20 и

...
Днес ще е слънчево, с максимални температури между 20 и
Коментари Харесай

Седмицата започва с топло и слънчево време

Днес ще е слънчево, с оптимални температури сред 20 и 25 градуса, заяви дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°.
Днес ще е слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността в следобедните часове над Западна България, а в утринните часове в източните региони има условия видимостта да е понижена. През деня ще се появи слаб, в Източна България до сдържан южен вятър, с който температурите още малко ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 20° и 25°, по-ниски по Черноморието.
Над Черноморието ще е слънчево, в утринните часове има условия видимостта да е понижена. След обяд вятърът ще придобие южна съставния елемент и ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще са от към 14° на север, до 20° на юг. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по Северното Черноморие ще се усили до 3 бала.
Над планините ще е слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността над масивите в Западна България. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Ще остане топло, с оптималната температура на височина 1200 метра към 14°, на 2000 метра – към 8°. Атмосферното налягането ще се намалява и ще е малко по-ниско от нормалното за месеца.
Във вторник ще има краткотрайни нараствания на облачността, основно в планините и планинските региони ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали временен дъжд, допустимо е да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури едва ще се намалят.
В средата на седмицата в Западна България изначало от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува относително леден въздух. Ще доминира облачно време. На места, основно в Западна и Централна България, ще има валежи, най-вече слаби и най-вече от дъжд, над 1200 м - сняг. Дневните температури, повече в Северна България, ще се намалят. Минималните ще се задържат към момента високи.
В четвъртък до края на деня преваляванията ще спрат, вятърът още веднъж на всички места ще се ориентира от северозапад.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР