Днес ще е с променлива облачност, в много райони до

...
Днес ще е с променлива облачност, в много райони до
Коментари Харесай

Валежите навсякъде спират

Днес ще е с променлива облачност, в доста региони до най-вече слънчево.

Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад и ще стартира бързо и сензитивно стопляне. Максималните температури ще бъдат сред 14° и 19°.

Над планините ще има променлива облачност. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра към 13°, на 2000 метра – към 6°.

През нощта ще е най-вече ясно и безшумно. На места в утринните часове ще се образува мъгла. Минималните температури ще са сред 1° и 6°. Утре ще доминира слънчево време. След обяд от северозапад ще стартира нарастване на облачността, най-вече висока, която до вечерта ще се снижава и вплътнява. Ще се появи и слаб запад-югозападен вятър. Ще се затопли, оптималните температури ще са сред 16° и 21°, в София – към 17°.

В събота с увеличаване напразно от северозапад ще нахлува леден въздух. Още през нощта в северозападните региони ще стартират превалявания, а денем и в останалата част от страната на доста места ще превали. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 9° и 14°. В неделя вятърът ще се ориентира от югозапад и ще бъде малко по-топло. Облачността ще се раздра и краткотрайно ще намалее, само че в следобедните часове още веднъж ще се усили, а по здрач и през нощта против понеделник тук-там от северозапад още веднъж ще стартират превалявания. В понеделник и вторник с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух, облачността ще е променлива, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд, над 500-600 м - сняг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР