Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове главно над

...
Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове главно над
Коментари Харесай

Днес ще си спомним за лятото, но на места отново са възможни валежи

Днес ще е най-вече слънчево. В следобедните часове основно над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 29 и 34 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.
По Черноморието преди обяд ще има по-значителна облачност и тук-там ще превали едва. По-късно денем облачността ще намалее и ще се откри най-вече слънчево време. Ще духа бриз. Максималните температури ще са от 25 до 27 градуса. Температурата на морската вода ще е 24-26 градуса. Вълнението на морето ще е 1 бал.
Над планините ще е най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има в следобедните часове, когато тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 25 градуса, на 2000 метра - към 17 градуса.
Атмосферното налягане ще е близо до междинното за месеца и денем едва ще се намали.През почивните дни (на 7 и 8 юли) над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. В събота в югозападните региони и Родопската област, а в неделя тук-там в Западна и Централна България, явленията ще са интензивни, а преваляванията - обилни.
Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и в събота в западните региони ще настъпи кратковременно и едва захлаждане, до момента в който на изток дневните температури ще останат високи - до 32-34 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР