Днес ще е предимно слънчево. Ще е малко по-топло, с

...
Днес ще е предимно слънчево. Ще е малко по-топло, с
Коментари Харесай

Дъжд с пясък от Сахара се изсипва над страната през уикенда

Днес ще е най-вече слънчево. Ще е малко по-топло, с оптимални температури сред 23 и 28 градуса, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките, съобщи Национален институт по метеорология и хидрология, представен от Българска телеграфна агенция.

Преди обяд на обособени места в низините и котловините ще се образуват мъгли. Около и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб югозападен вятър. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и едва ще се увеличи.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 24-27 градуса. Температурата на морската вода е 18-21 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна, след обяд в доста региони - купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18 градуса, на 2000 метра - към 11 градуса.

До края на седмицата и при започване на другата времето остава неустойчиво с чести валежи в следобедните часове. В петък, събота и неделя вероятността за превалявания с гръмотевици ще е по-значителна на изток и в планините. Дневните температури ще са към 26-27 градуса през почивните дни, тук-там в Централна Северна и Северозападна България до 30 градуса, показва Нова телевизия.

През почивните дни чакаме транспорт на тънък прахуляк от Африка в западната половина на страната. Концентрацията ще е забележителна, само че все по този начин валежите ще носят кални петна по колите и прозорците. В първия ден на новата седмица пустинният пясък ще се изтегли от територията на страната.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР