Днес ще е последният ден, в който още ще усещаме

...
Днес ще е последният ден, в който още ще усещаме
Коментари Харесай

Идва голяма порция „лято“, чакат ни слънчеви и горещи дни

Днес ще е последният ден, в който още ще усещаме хладния лъх, той последователно си отива. От на следващия ден ( събота ) навлизаме в една огромна порция „ лято “, това сочи средносрочната прогноза за времето, показана в „ Дарик Кафе “.
 
В първия ден от уикенда ще доминира слънчево време. След обяд над източната половина от страната и планинските региони ще се развива купеста облачност и на обособени места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 25 и 30 градуса.
 време лято море мъже iStock/Getty Images
По Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури 25-28. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 
В планините преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра към 18, на 2000 метра - към 11 градуса.-->
 горещина горещо слънце iStock/Getty Images
В неделя и понеделник ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб източен, в източната половина - до сдържан изток-североизточен вятър. Температурите ще се покачват и втория ден преобладаващите оптимални ще са сред 30 и 35; по-ниски, до 27-29 градуса, ще остават по Черноморието.
 
Цялата последваща седмица времето ще бъде най-вече слънчево и топло, тук-там в сряда и четвъртък по поречието на река Дунав и Източна Тракия ще бъде и горещо, до 37-38 градуса.
 
Навлизаме в интервал на изсъхнало и топло време, което ще продължи към 10 дни.
 горещина iStock/Getty Images
Почти до края на месец август ще имаме слънце и високи температури.

Запазва се заплахата от пожар и.
 
Все отново не се чакат температурни върхове и изключително високи градуси.
 захлаждане лято момиче iStock/Getty Images
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР