Днес ще бъде слънчево и по-топло от обичайното за сезона.

...
Днес ще бъде слънчево и по-топло от обичайното за сезона.
Коментари Харесай

Слънчево и по-топло от обичайното за сезона време

Днес ще бъде слънчево и по-топло от нормалното за сезона. Максималните температури ще са сред 15° и 20°, в София 15°-16°. Вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили и, като се изключи югозападните региони, тук-там ще е краткотрайно плевел. Поривите в регионите, обозначени в жълт цвят на картата, ще доближат до към 90 км/ч.

През нощта вятърът ще отслабне, само че ще остане до сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно мощен от запад-северозапад. Минималните температури ще са сред 3° и 11°, в София - към 3°.

И на следващия ден ще бъде слънчево и топло. Температурите още ще се покачат и оптималните ще са сред 16° и 22°, в София - към 16°. Преди обяд тук-там в Северна България към момента ще духа мощен вятър, само че бързо ще отслабне и след обяд в цялата страна ще бъде слаб до сдържан от запад-югозапад.

Слънчево време и по Черноморието, в композиция с сдържан вятър, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще е най-вече слънчево, само че прохладно. Вятърът ще се задържи от запад-северозапад и ще е мощен. Температурите и там ще се покачат и в курортите ще са от 7 градуса на Алеко до 13, 14 в Боровец, Пампорово и на Шилигарника.

В сряда още веднъж ще има региони с краткотрайно мощен вятър. Ще е топло с оптимални температури сред 15° и 20°. През идващите два дни ще е слънчево, в Дунавската низина - прохладно, само че дневните температури едва ще се намалят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР