Днес ще бъдат оповестени резултатите от проверката на Министерството на

...
Днес ще бъдат оповестени резултатите от проверката на Министерството на
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието обявява днес резултатите от проверката на Централния затвор

Днес ще бъдат оповестени резултатите от инспекцията на Министерството на правораздаването, която министър Цецка Цачева разпореди след бягството на пандизчиите, наказани за тежки закононарушения, Владимир Пелов и Радослав Колев.
Към инспекцията демонстрираха интерес надзирателите, които на последния митинг настояха да им бъдат предоставени резултатите, тъй като се опасяват (по думите им), че единствено върху тях ще бъде хвърлена цялата виновност.

Проверката би трябвало да откри аргументите заради, които защитата на Централния софийски затвор е ненадеждна до степен, че двама пандизчии могат да преодолеят всички постове, в това число и въоръжения на входа на пандиза, и да се доберат гладко до автомобила, който ги е чакал на входа на пандиза. Проверката би трябвало да откри по какъв метод наказани за най-тежки закононарушения са разполагали с оръжие, по какъв начин се управлява наличието на пратките, които имат право да получават пандизчиите, както и всички други условия, които са способствали да избягат.

Междувременно изтърпяващият присъда една година отнемане на независимост при общ режим в затворническо общежитие в Пловдив за държане на опиати Георги Т. се отклонил от работа и беше разгласен за общодържавно търсене. Това в допълнение нагнети напрежението и министър Цачева свика във вторник национално заседание с шефовете на всички затвори в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР