Днес ще бъдат издадени заповедите, свързани с извънредната епидемична обстановка

...
Днес ще бъдат издадени заповедите, свързани с извънредната епидемична обстановка
Коментари Харесай

Здравните власти забраняват влизането от Индия

Днес ще бъдат издадени заповедите, свързани с изключителната епидемиологична конюнктура и нейното продължение. Ще се забрани влизане от Индия и от още няколко страни, с цел да не се слагат под риск хората у нас. Това осведоми здравният министър в оставка Костадин Ангелов .
Той прикани българските жители да бъдат рационални и да продължат да съблюдават ограниченията, до момента в който се реализира групов имунитет.
Във връзка с пика на болестта от ковид в Индия Венцислав Мутафчийски изясни, че за усложнената обстановка там има няколко аргументи. Първата е подправената убеденост.
„ Поради ниския брой на болни и смъртни случаи още при започване на пандемията предходната година се породиха клюки, че може би индийското население е невъзприемчиво към този вирус. Че толкоз са смесени генотиповете на хората там, че те са резистентни, което се оказа, че не е правилно и даде една подправена убеденост “, изясни Мутафчийски.
Като втора причина той посочи градското изселване заради тежкия локдаун в огромните градове.
„ Особено притежателите на рикши се връщат в своите обитаеми места, което води до всеобщо разпространяване на вируса “, разясни той.
Като последваща причина Мутафчийски уточни това, че локдаунът е уморил индийците.
 Колко рискова е двойната разновидност от Индия? Колко рискова е двойната разновидност от Индия?
Индийският вид на ковид B.1.617 съдържа две основни генни разновидности на протеиновата обвивка: E484Q и L452R. Двете сигнатури...
„ Поради сериозен спад на стопанската система, макар че се увеличаваха случаите, се разхлабиха ограниченията, което докара до нови случаи “, разясни Венцислав Мутафчийски.
Четвъртата причина, съгласно него, е дългото мъртвило.
„ След като претърпяха първа вълна, още веднъж се появи мъртвило. Аз върша аналог с нашето лятно мъртвило. Това докара до неносене на маски, неспазване на ограничения, което докара до нова тежка вълна “, изясни той.
„ Съответно сегашната вълна в Индия се причислява за нов вариант – така наречен индийски вид. Той към момента остава противоречив в научната общественост, само че се оказва, че по-сериозните доказателства са за разпространяването на английския вид, в сравнение с индийския. Все още обаче няма задоволително насъбрани данни ", изясни още Мутафчийски.
Той насочи зов да бъдем изключително деликатни и да знаем, че нищо не е свършило.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР