Днес се закрива петият сезон на засаждането на новата гора

...
Днес се закрива петият сезон на засаждането на новата гора
Коментари Харесай

Фандъкова: Всяка година залесяваме между 100 и 200 декара общински земи и гори

Днес се закрива петият сезон на засаждането на новата гора на София. Това сподели кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред публицисти, предаде  Агенция " Фокус ".

" Една от най-зелените начинания на Столична община, в която се включиха хиляди жители, компании, неправителствени организации. Днес с мен са и чиновници на Столичната община и общински съветници. Тази самодейност е част от зеления пояс на София и е ориентирана към възстановяване качеството на въздуха ", сподели още Фандъкова.

" Всяка година залесяваме сред 100 и 200 декара общински земи и гори. Само този сезон тук бяха засадени към 20 хиляди нови дръвчета. Благодаря на всичките 7300 души, които се включиха. Знаете, разтварям и специфична линия на градския превоз дотук ", добави тя.

" Ще продължим, тъй като нашата упоритост е да засадим тук 125 хиляди дръвчета. Вече са засадени за пет сезона 84 хиляди, тъй че добре пристигнали на всички, които на пролет в шестия сезон са подготвени да се включат и да помогнем градът ни да стане по-чист за нашите деца ", сподели още кметът на София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР