Днес се сложи точка на този процес, беше приет законът

...
Днес се сложи точка на този процес, беше приет законът
Коментари Харесай

ДПС ликува заради края на златните паспорти: Днес сглобката срещу Пеевски рухна

Днес се постави точка на този развой, беше признат законът и нашите оферти, а точно да отпаднат " златните " паспорти и бе признато предлагането ни всички случаи, в които има издадени такива, да бъдат тествани. Това съобщи по време на брифинг зам.-председателят на ПГ на Йордан Цонев във връзка решението на Народно събрание да приключи издаването на поданство против вложения, или така наречен " златни " паспорти.

,,Това се постанова по две аргументи. Първата е, че излезе информация, че с тази процедура е злоупотребявано и че такива паспорти са получавали хора от непознати разследващи служби. Втората причина е, че законодателната самодейност е и на нашия сътрудник, защото имаше скица за неговото набеждаване по закона " Магнитски " за корист с така наречен " златни " паспорти. Днес тази скица за неговото набеждаване по " Магнитски " рухна``, акцентира депутатът.

Това беше една скроена неистина за него от медийния енергиен олигарх Иво Прокопиев и считаме, че това е една стъпка напред, а истината е, че той няма нищо общо с това. Смятаме, че при инспекцията следите ще отведат другаде, а точно към тези, които направиха тази сглобка против нас. Ще следим с интерес инспекциите и ще продължим да работим по това да отпаднат и капиталовите визи, тъй като там също има злоупотреби, разяснява още Цонев.

Успяхме да заличим срама от години, тъй като България беше посочена от Европейска комисия и Екологичен потенциал за водеща страна по измами със " златни " паспорти. Ще продължим да подаваме сигнали за цялостна инспекция на всяка една машинация, тъй като не престават да влизат лица от китайски и съветски генезис, които са с неизяснени планове на територията на Европейски Съюз, съобщи от своя страна Хамид Хамид.

По време на изказването стана ясно още, че от е бил подаден сигнал до прокуратурата против премиера Кирил Петков, когато беше министър на стопанската система в служебния кабинет на Стефан Янев.

Сигналът е подписан персонално от мен и импортиран. Сигналът касае бездействието на служебния министър на стопанската система да изготви и одобри разпоредба, която да реализира надзор върху вложенията. Такава разпоредба по този начин и не се появи, уточни Хамид Хамид и добави, че към момента нямат противоположна връзка от прокуратурата по какъв начин върви следствието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР