Днес се проведе първата среща на министър Георги Гвоздейков с

...
Днес се проведе първата среща на министър Георги Гвоздейков с
Коментари Харесай

Гвоздейков: Започваме да работим по неотложните проблеми

Днес се организира първата среща на министър Георги Гвоздейков с представители на таксиметровия отрасъл и синдикатите в бранша, оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията. 

Браншът слага преди всичко настояването да се резервира равнището на облекченията в годишния налог за таксиметровите водачи, който за 2022 година беше понижен, като да вземем за пример в София понижението бе от 850 лева на 300 лева

Досега страната поемаше разликата, като компенсираше общините за понижението, само че тези средства не бяха планувани в бюджета на служебното държавно управление.

Георги Гвоздейков пое ангажимент да организира диалог с министъра на финансите, с цел да се откри решение в границите на настоящата бюджетна процедура.

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков разпореди да стартира неотложно работа и по останалите претенции на таксиметровия отрасъл. Част от тях излизат отвън пълномощията на МТС, и засягат работата на повече от едно министерство.

" За да намерим бързи и ефикасни решения по поставените тематики ще бъде образувана експертна група с присъединяване на представители на сектора и всички виновни институции. Необходимо е въпросите да бъдат приоритизирани и първо да бъдат прегледани неотложните проблеми ", съобщи министър Георги Гвоздейков.

Предстоят диалози и с останалите организации в системата на Министерството на превоза и известията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР