Днес се появиха нови кадри от конфликта, който вкара разследващия

...
Днес се появиха нови кадри от конфликта, който вкара разследващия
Коментари Харесай

Какво се случва извън кадър - ново видео от конфликта с журналиста Стоянов

Днес се появиха нови фрагменти от спора, който вкара проверяващия публицист Димитър Стоянов в ареста. БТВ разгласява видео без тон със поръчката, че то е изцяло, откакто през вчерашния ден от Министерство на вътрешните работи разпространиха единствено част от него.

Междувременно през вчерашния ден Димитър Стоянов бе гаранция и обвиняване за безчинство и закана за ликвидиране с огнестрелно оръжие. Адвокат Хаджигенов е поел отбраната на Стоянов и ще апелира постановленията.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха брифинг по настояща тематика, само че категорично отхвърлиха да уточнят тематиката.

Какво се вижда на новите фрагменти, които са без тон .

В началото на записа се вижда по какъв начин автомобил стопира на спешни светлини на част от тротоара от другата страна на ветеринарния магазин, а журналистът Димитър Стоянов слиза от пасажерското място и пресича улицата. Изглежда желанието му е да влезе в комерсиално помещение, което не се вижда, само че внезапно се обръща наляво и потегля в посока камерата, която прави видеото. Тогава в кадър влиза различен мъж, сниман в тил, и с бързи крачки доближава челно Стоянов. Двамата безусловно се сблъскват като журналистът отблъсква с ръце другия човек.

В този миг стартира многолюден разговор сред двамата, а непознатият мъжът сочи колата, от която е слязъл журналистът. Двамата приказват няколко секунди, непознатият потегля да се отдалечава в противоположна посока, само че в един миг се обръща и споделя нещо на Стоянов. Тогава журналистът прави няколко крачки след него и замахва с ръка във въздуха, като че ли го замерва с нещо дребно.

След това Стоянов потегля в противоположната посока, само че другият мъж го настига и двамата още веднъж се изправят лице в лице с очевидна замяна на реплики.

Тук фрагментите не са доста ясни, закрити от климатик, само че евентуално Димитър Стоянов прави придвижване с крайник - рита непознатия мъж.

Междувременно брачната половинка на Димитър Стоянов, към този момент преместила колата, се доближава по тротоара към тях, а Стоянов й прави знаци да не го прави. След което още веднъж потегля към непознатия мъж. Веднага откакто Димитър Стоянов потегля да се отдалечава в посока брачната половинка си, непознатият още веднъж последва журналиста в тил. Отново фрагментите не са ясни, само че в този миг има евентуално няколко разменени удара, намесва се и дамата, която замахва няколко пъти.

От тук е и видеото, което бе публикувано от Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден сутринта, в който двамата съпрузи се отдръпват назад в посока колата си, непознатият си последва, а Стоянов вади револвера си, с цел да го възпре. Именно тогава се доближава трети мъж, с качулка, журналистът прибира оръжието си и четиримата стартират спор с леко побутване, като се доближават към колата.

Записът завършва ненадейно, без да се вижда по какъв начин Стоянов и жена му влизат в автомобила.

Позицията на журналиста и жена му е, че той е бил атакуван вербално и физически от чужд мъж на улицата, след което превантивно е извадил револвер в опит да го респектира.

От Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден вечерта - 24 часа след случката и откакто бяха разпросранили първото видео, осведомиха, че са се отзовали по сигнал на 40-годишен мъж, който се е оплакал от експанзия във връзка място за паркиране. Бил е осъществен арест, както и претършуване, очевидно по необходимост, при което са открити и оръжия.

Обвинението е единствено против Димитър Стоянов. На този стадий липсват сведения публично за другия участник в конфликта. Неофициално той е данъчен контрольор, само че по сведения на съратници на журналиста, като Атанас Чобанов обвърза експанзията с следствие, което сега вършат.

Това не попречи на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов да разгласи, че застава зад всеки един собствен почтен и съзнателен чиновник.
 Задържаха журналиста Димитър Стоянов за опасност с оръжие
Задържаха журналиста Димитър Стоянов за опасност с оръжие

Спрямо чиновник на НАП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР