Днес се открива Роженският събор, а снощи с издигане на

...
Днес се открива Роженският събор, а снощи с издигане на
Коментари Харесай

Дарители ще поддържат знамето на Рожен за идните 10 години

Днес се открива Роженският събор, а нощес с издигане на българския народен байрак публично бе открит Паметникът на Обединението - стълб " Рожен ". Така знамето към този момент е на 111 м височина.

След извисяването на трибагреника Роженските поляни бяха огласени от осъществяване на националния химн от Гвардейския внушителен духов оркестър, представителния отбор на Въоръжените сили и деца. То бе последвано от песента " Моя страна, моя България “, показана от деца с български генезис от Молдова, Румъния, Украйна, Република Северна Македония, Албания, Сърбия, както и деца от България.

Президентът Румен Радев взе участие в церемонията и приветства присъстващите. Празничната стратегия продължи с огнено шоу и заря.

„ Днес откриваме Роженския събор. Има много какво да се види и да се покаже през идващите три дни. Ще има четири подиуми, над 380 са самодейните сформира от цялата страна. Изпълнителите са съвсем 5000, които ще допират сърцата на всички посетители “, сподели в „ Тази заран “ Симеон Караколев, ръководител на фондация " Наследство в бъдещето ".

Относно знамето той изясни, че то ще се сменя най-малко два пъти годишно съгласно метеорологичните условия.

От нощес към този момент имаме декларирани двама донори, които ще обявим идната седмица. За идните 10 години те ще го поддържат “, изясни Караколев пред bTV.

Монументът на българското знаме е отдаден на две бележити годишнини, които се означават тази година - 111 години от освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание, а височината на пилона символизира територията на България от 111 000 кв. км.

В основата на пилона е инсталирана плоча с гравирани завещания от 28-те административни области на страната и капсула на времето с послания към бъдещите генерации. Голяма част от посланията са от деца.

„ Всеки един регионален шеф е провел конкурс, в който са се присъединили деца от цялата страна “, посочи Симеон Караколев.

Роженският събор ще бъде открит в 11 ч. от президента Румен Радев. Тържествата ще продължат до неделя
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР