Днес се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен

...
Днес се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен
Коментари Харесай

Днес - с розова фланелка срещу насилието

Днес се отбелязва Световният ден срещу издевателството в учебно заведение, прочут като  " Ден на розовата фланелка ". За българските учебни заведения той е изключително настоящ, защото през последните месеци медиите непрестанно сигнализират за насилия в учебните заведения. 

За пръв път " Денят на розовата фланелка " е извършен в Канада през 2007 година като митинг, проведен от двама възпитаници - Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, с цел да символизират своята позиция и неприемане на издевателството в учебно заведение.

При откриването на образователната година в тяхното школо група по-големи възпитаници се подигравали и тормозили един деветокласник, че бил облечен с розово поло, докарвайки го до рев. На идващия ден Дейвид и Травис купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в поддръжка на унизеното дете. Тази самодейност бързо става известна и през днешния ден хиляди учебни заведения по целия свят и милиони възпитаници празнуват този ден.

Поради боязън или друга причина множеството деца жертви на учебен тормоз не споделят с родителите или учителите си това.

Тормозът сред връстници е доста подценяван и най-често остава незабележим за учителите и родителите.А интернетът и телефоните го трансформират в 24-часов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР